Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به بیان توضیحاتی درباره اصلاح ساختار نظام مالیاتی حاکم بر کشور برای جلوگیری از فرار مالیاتی پرداخت.

به گزارش قدس آنلاین، احمد راستینه گفت: یکی از مولفه‌های مهم اصلاح اقتصاد کشور ما اصلاح نظام مالیاتی کشور است. اگر می‌خواهیم این نظام مالیاتی اصلاح شود باید نقش انسان را در مالیات ستانی به شدت کاهش دهیم و این نقش را به سامانه هام نظام الکترونیک حاکم بر داده و ستاد دیه کشور بسپاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص‌های ارزیابی نظام مالیاتی ایران نظیر سهم پایین مالیات‌ها از تولید ناخالص داخلی و منابع تامین بودجه، فشار مالیاتی بر شرکت‌ها در بخش مالیات‌های مستقیم و تمرکز بر مالیات بر ورادات در بخش مالیات‌های غیر مسقیم، بیانگر آن است که نظام مالیاتی کشور از ساختار مطلوبی برخوردار نیست.

وی معتقد است به عبارتی اگر به سمت سامانه‌های هوشمند مالیاتی حرکت کنیم و داده‌های خود را گسترش دهیم تا سامانه ما بتواند مودیان مالیاتی را به درستی شناسایی کند و نظام پرداخت مالیاتی ما اصلاح شود، هم درآمدهای مالیاتی اصلاح می‌شود افزایش می‌یابد هم فرار مالیاتی کاهش پیدا می‌کند.

راستینه گفت مثلاً از سال گذشته دولت را مکلف کردیم به سمت ایجاد سامانه مشترک فروشگاهی برود. اگر سامانه مشترک فروشگاهی تکمیل شود که خوشبختانه هم اکنون دولت دارد این اقدام را انجام می‌دهد و وزیر اقتصاد هم اعلام کرده که دستگاه‌های کارتخوان‌های که اگر شناسایی شوند و در این سامانه فروشگاهی قرار بگیرند طبیعتاً آن‌هایی که معاف از مالیات هستند مشخص می‌شوند و آن حالی که باید مالیات پرداخت کنند در این سامانه به صورت مرتب مالیات از آن‌ها اخذ می‌شود.

این نماینده مجلس اعلام کرد ما از گمرک تا بازار از تولید تا توزیع و مصرف باید به یک مجموعه‌های هوشمند رصد و ارزیابی نظام بازتوزیع برسیم به گونه‌ای که بتوانیم به درستی جریان پول کشور را رصد کنیم، جریان فروش را به درستی تعریف کنیم و این نیازمند سامانه‌های هوشمند مالیاتی است.

مقایسه بین مالیات بر شرکت و مالیات بر درآمد که قاعدتا باید شامل کلیه درآمدها در اقتصاد ایران باشد نشان دهنده وجود عدم تعادل، بی عدالتی و ناکارآمدی در جمع آوری مالیات‌های بر درآمد است یعنی عوامل اقتصادی غیر از شرکت‌ها علی رغم درآمد بالایی که دارند متناسب با آن سهم مالیات خود را پرداخت نمی‌نمایند و فرار مالیاتی در کسب درآمد بسیار متداول و رایج است.

در نظام مالیاتی ما در بخش مالیات‌های غیر مستقیم نیز یک مالیات عمومی بر مصرف و فروش وجود ندارد و آنچه که تحت این عنوان آمده فقط شامل مالیات‌های انتخابی می‌شود.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مالیات عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نظام مالیاتی مالیات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۵۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش  خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با علام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به¬دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (181) قانون مالیات¬های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  1397 لغایت 1401 فروشی بالغ بر 860  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های ‌مالیاتی، صرفا مبلغ 100 میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال 1401 ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام می¬باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال